A Hungarikumokkal a világ körül egy lelkes fiatalokból álló csapat. Küldetésünk a világ országain átívelő magyar vonatkozások és hagyatékok feltérképezése, valamint bemutatása egy televíziós sorozat keretei között.

Immár második éve két hónapra nyakunkba vesszük a világot, hogy fényt derítsünk a kevésbé ismert, vagy akár már elfeledett magyar örökségekre. Jó érzés úgy a világot járni, hogy tudjuk, nemzetünk nagyjai is erre barangoltak.

Szeretnénk, ha hozzájárulhatnánk ahhoz, hogy ne szűnjön meg a magyar világlátás Bécsnél és az „Óperencia” kereteit kitágíthassuk, amennyire csak lehet.

Ez, első filmesektől, úgy hogy kifejezetten a 16-40 éves korosztályt szólítjuk meg – szerintem – nem rossz. Meg kell jegyezni, hogy nem könnyű a Family Guy-jal versenyezni, ami velünk egy időben megy. Mondjuk, vicces, mert, ha valaki ezt mondja egy éve, kinevetem szerintem.

Műsorunk célja annak az űrnek a kitöltése, amit a kulturális üzenettel rendelkező produkciók hiánya okoz. Hiszen még most is kevés olyan magyar műsor van, ami távoli tájakat mutat be és hozza el a hazai képernyőkre oly módon, hogy azt a lehető legszélesebb réteg befogadhassa.

Mit csinálunk?

Nemrég tértünk haza a 2. évad forgatásáról, a dél-afrikai utazásunkból. 

Első évadunk során Ázsiában töltöttünk el két hónapot, egészen Thaiföldig jutottunk. Teljes első évadunkat megtaláljátok YouTube csatornánkon, Facebook-on pedig betekintést nyerhettek aktuális tevékenységeinkbe.

Olvasd el a Facebookon Nézd meg YouTube csatornánkon

Kik vagyunk?

A műsorvezetők:

Szász Kamilla & Kurucz dániel

Dani jogász létéhez híven igyekezett minden találkozót, útvonalat precízen pontokba szedni és észben tartani, emellett lélekben összetartani a csapatot. Általában ő volt a hangulatfelelős, ami nem volt kis munka 68 nap összezártság alatt.

Kamilla otthon ingatlanfejlesztőként tengeti a mindennapjait, és habár az út során sokszor naposcsibeként érezte magát, próbált tyúkanyóként funkcionálni egyedüli nőként, főzéssel és egy kis gondoskodással. Nehezen állta meg, hogy ne símogasson meg minden egyes állatot, ami csak az útjába került.

Hungarikumokkal világ körül stábja:

Bányai gábor & Almási miklós & greksa gábor

Bányai Gábor, a rendezőnk és egyik operatőrünk világbajnok hétalvóként nehezen küzdött meg a mindennapos hajnalban keléssel, ő volt, aki a bejelentkezéseknél inspirált minket, ha elfogyott a szó. Nem mellesleg két lábon járó lexikon, Danival egyetemben.

Almási Miklós a hangtechnikusunk. Ő volt a csapatban a multifunkciós Action Man. Legyen szó kerékcseréről, vagy drónmentésről a kanyonban egy szál kötéllel.

És végül Greksa Gábor, az operatőrünk, köztünk csak Nagyi a zsémbes megnyilvánulásai miatt. Már nem mintha sok lett volna belőle. Nem beszél, nem kérdez, alkot… nem is akárhogy. Zseniális felvételeket köszönhetünk neki.