„I have a brick in Kenya” kezdeményezés

Kenya a mai napig a világ egyik legszegényebb országai közé tartozik. Az ország Rusinga szigetén működik az „I have a brick in Kenya” kezdeményezés, amelyet magyar fiatalok alapítottak. Halmen Balázs a szigeten töltött 4 hónapot önkéntesként, még 2010-ben, amikor szembesült azokkal a problémákkal, amelyek megnehezítik a helyiek mindennapjait.

Balázs hazatérve Kenyából több ismerősének mesélt az afrikai ország helyzetéről, így született meg az ötlet, hogy valahogy segítsenek az országban. Projektjeik a felelősségteljes turizmus jelenség alatt valósulnak meg, melyek lényege, hogy az idegenforgalom minimalizálja a negatív társadalmi, gazdasági és környezeti hatásokat, nagyobb gazdasági haszonnal járjon a helyi emberek számára, és javítsa a fogadó közösségek jólétét.

Térkép

Ennek fényében minden évben kirándulást szerveznek Kenyába, hegymászásra, a Rusinga-sziget helyi családjainak meglátogatására, barátságok kialakítására. Havonta mindössze 15 euróval a támogatók segítséget nyújthatnak a helyi gyerekeknek, hogy minőségi oktatáshoz juthassanak. Ez a következőkre terjed ki: napi 2 étkezés, tananyagok, ruházat, tanárok fizetése. Emellett 2011 és 2013 között a fejenkénti 1 dolláros adományokból felépítettek a szigeten egy iskolát a helyi gyerekek számára.

Itt elolvashatod a többi afrikai történetünket. 

Published by