Magyar étterem Vietnámban: Zoltan’s Little Hungary

Ha valaki Nha Trang-ba látogat, a helyi éttermek mellet nem csak népszerű orosz és német vendéglőket találhat, hanem egy kis utcába befordulva Zoltán Kis Magyarországát, amely Vietnám egyetlen magyar vendéglője.

A tradicionális magyar étterem tulajdonosa, Zoltán 1996-ban hagyta el Magyarországot, ahonnan először Egyiptom felé vitte az útja. Kisebb-nagyobb fordulatok után Kambodzsában kötött ki, ahol búvároktatóként kezdett el dolgozni.

Nem sokkal később, Zoltán elhatározta, hogy elindítja saját vállalkozását egy vietnám barátjával, Ngoc Chau-val. Eleinte magyaros kolbászokat készítettek csak, de mihelyt népszerűségük nőni kezdett a helyiek körében, eldöntötték, hogy megpróbálják leküzdeni a helyi bürokratikus rendszert és megnyitják Vietnám első és egyetlen magyar éttermét.

Csupán egy évnyi előkészület után sikerült megnyitniuk Zoltán Kis Magyarországát, ahol olyan hagyományos magyar fogásokkal várják a látogatókat, mint például a palacsinta, a pörkölt, vagy a gulyásleves. Egy kellemesen eltöltött ebéd, vagy vacsora mellé pedig még
Unicummal is szolgál az étterem látogatói számára.

Itt olvashatsz több Ázsia-cikket.

Published by